BORÓWKOWY CHIA PUDDING NA BAZIE TOFU WEGAŃSKI I BEZGLUTENOWY
przepis autorski // 1 porcja śniadaniowa lub 2-3 deserowe
~40g nasion chia (cosdlazdrowia.pl)
~150g tofu naturalnego
~150ml mleka roślinnego (u mnie owsiane)
~100g borówek (użyłam mrozonych które wcześniej rozmroziłam) + 50g do podania
~sok z 1/2 cytryny
~cukier/stevia do smaku
Tofu, borówki, mleko i sok z cytryny miksujemy na gładką masę. Dodajemy nasiona chia, słodzidło i mieszamy, Wstawiamy do lodówki na minimum 4h, a najlepiej na całą noc. Podajemy z pozostałymi borówkami. Smacznego! :)
~150g tofu naturalnego
~150ml mleka roślinnego (u mnie owsiane)
~100g borówek (użyłam mrozonych które wcześniej rozmroziłam) + 50g do podania
~sok z 1/2 cytryny
~cukier/stevia do smaku
Tofu, borówki, mleko i sok z cytryny miksujemy na gładką masę. Dodajemy nasiona chia, słodzidło i mieszamy, Wstawiamy do lodówki na minimum 4h, a najlepiej na całą noc. Podajemy z pozostałymi borówkami. Smacznego! :)
A ja jeszcze nigdy nie jadłam takiego puddingu - wstyyyd;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam!
OdpowiedzUsuńWygląda naprawdę pysznie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Ojej, wygląda niesamowicie. Jakiego tofu uzyłaś? Pytam, bo wiem, że one mają różną konsystencję.
OdpowiedzUsuńUżywam zamiennie tofu z Polsoi lub Solidy ;)
Usuń