TORTELLINI Z WĘDZONYM TOFU Z PIECZONYMI WARZYWAMI
przepis autorski // 1-2 porcje
~125g (pół paczki) tortellini z wędzonym tofu
~cukinia, batat, marchewka - ilość według upodobań :)
~sól, pieprz
~2-3 łyżki sosu sojowego
~oliwa z oliwek
~2 łyżki posiekanej natki pietruszki + do dekoracji
~czubata łyżka ziaren słonecznika
Warzywa umyć (marchewkę obrać, opcjonalnie batata również), pokroić na kawałki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać je solą i pieprzem, polać sosem sojowym i spryskać oliwą. Piec ok. 15-20 minut (do miękkości) w 180-200*C. Tortellini przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wymieszać z upieczonymi już warzywami, dodać natkę i wymieszać ponownie. Przełożyć na talerz/e i posypać podprażonymi ziarnami słonecznika. Smacznego! :)
Kolorowo i apetycznie :)
OdpowiedzUsuńmniam!
OdpowiedzUsuńmyślę, że chętnie kiedyś spróbuję jak będzie okazja :) smacznie się zapowiada taki obiad.
OdpowiedzUsuńBardzo lubie tortelloni, musze kiedys z tofu sprobowac ;)
OdpowiedzUsuń