wtorek, 2 kwietnia 2013

MAKARON NA ZIELONO



TAGLIATELLE ZE SZPINAKIEM I PIECZARKAMI
przepis autorski // 1 porcja obiadowa

~100g makaronu tagliatelle (użyłam pełnoziarnistego)
~200g rozdrobnionego szpinaku (mrożony wcześniej rozmrozić)
~150g pieczarek
~łyżeczka oliwy z oliwek
~sól, pieprz cayenne, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, kardamon



 Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. W czasie gdy makaron będzie się gotować przygotuj pozostałe składniki; szpinak wymieszaj z solą, pieprzem cayenne, ziołowym i czosnkiem (nie piszę ilości, bo to sprawa indywidualna, ale przyznam że dałam dużo pieprzu kajeńskiego, bo lubię pikantne dania :)) Pieczarki umyć, obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pieczarki, posypać solą i dusić na małym ogniu do miękkości. Makaron odcedzić, wymieszać ze szpinakiem i pieczarkami. Można całość jeszcze przez chwilę podgrzać. Smacznego :)



Wartość energetyczna porcji:


Przepis dodaję do akcji:



13 komentarzy:

  1. Smacznie, lubię takie dania ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam szpinak a z makaronem jest pyszny.

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham takie dania, mogę je jeść codziennie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam makaron ze szpinakiem<3

    OdpowiedzUsuń
  5. chciałabym dostac na obozie taki obiad <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam! Szpinak w połączeniu z pieczarkami, pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  7. apetyczny zielony makaron, pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  8. makaronowe danie na zielono - uwielbiam takie połączenia ,chętnie sobie zrobię taki obiadek ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam taką opcję makaronu! Najlepsza ze wszystkich chyba :)

    OdpowiedzUsuń
  10. These are actually wonderful ideas in concerning blogging.

    You have touched some nice points here. Any
    way keep up wrinting.

    Here is my web page :: zdrowa żywność

    OdpowiedzUsuń
  11. Aw, this was a really nice post. Finding the time and actual effort to produce a good article… but what can
    I say… I hesitate a lot and don't seem to get anything done.

    Review my homepage; baza artykułów

    OdpowiedzUsuń

Za wszystkie opinie, rady i krytykę będę wdzięczna! :)