TAGLIATELLE ZE SZPINAKIEM I PIECZARKAMI
przepis autorski // 1 porcja obiadowa
~100g makaronu tagliatelle (użyłam pełnoziarnistego)
~200g rozdrobnionego szpinaku (mrożony wcześniej rozmrozić)
~150g pieczarek
~łyżeczka oliwy z oliwek
~sól, pieprz cayenne, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, kardamon
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. W czasie gdy makaron będzie się gotować przygotuj pozostałe składniki; szpinak wymieszaj z solą, pieprzem cayenne, ziołowym i czosnkiem (nie piszę ilości, bo to sprawa indywidualna, ale przyznam że dałam dużo pieprzu kajeńskiego, bo lubię pikantne dania :)) Pieczarki umyć, obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pieczarki, posypać solą i dusić na małym ogniu do miękkości. Makaron odcedzić, wymieszać ze szpinakiem i pieczarkami. Można całość jeszcze przez chwilę podgrzać. Smacznego :)
Wartość energetyczna porcji:
Smacznie, lubię takie dania ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam szpinak a z makaronem jest pyszny.
OdpowiedzUsuńKocham takie dania, mogę je jeść codziennie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam makaron ze szpinakiem<3
OdpowiedzUsuńLove<3.
OdpowiedzUsuńchciałabym dostac na obozie taki obiad <3
OdpowiedzUsuńMniam! Szpinak w połączeniu z pieczarkami, pyszności!
OdpowiedzUsuńapetyczny zielony makaron, pycha:)
OdpowiedzUsuńmakaronowe danie na zielono - uwielbiam takie połączenia ,chętnie sobie zrobię taki obiadek ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką opcję makaronu! Najlepsza ze wszystkich chyba :)
OdpowiedzUsuńThese are actually wonderful ideas in concerning blogging.
OdpowiedzUsuńYou have touched some nice points here. Any
way keep up wrinting.
Here is my web page :: zdrowa żywność
Aw, this was a really nice post. Finding the time and actual effort to produce a good article… but what can
OdpowiedzUsuńI say… I hesitate a lot and don't seem to get anything done.
Review my homepage; baza artykułów
hmm pyszny musi być ;)
OdpowiedzUsuń