SZYBKI "BARSZCZ" VEL ZUPA BURACZKOWA
przepis autorski // 1 porcja
~170g buraczków tartych Primavika
~1/2 - 1 szklanka bulionu warzywnego (szklanka wody zagotowana z kostką warzywną o dobrym składzie)
~ulubione przyprawy - sól, pieprz, czosek
Gorący bulion łączymy z buraczkami, zagotowujemy, doprawiamy zupę do smaku i podajemy. Można posypać natką pietruszki. Smacznego! :)
Przepis dodaję do akcji:
Szybko i smacznie:)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPropozycja faktycznie szybka, al chyba spróbowałabym zrezygnować z kostki rosołowej ;)
OdpowiedzUsuńJa zawsze gotuję buraka i dodaję barszcz biały/żur i jest super :)
Mamy mnóstwo zawekowanych tartych buraków i bardzo często robimy podobną zupę :D Dodatkowo dodajemy jeszcze przecier pomidorowy, bo świetnie pasuje do buraczków :)
OdpowiedzUsuń