niedziela, 15 marca 2015

najszybszy "barszcz" na świecie


Nie wiedziałam jak nazwać to danie...Pomysł pojawił się w mojej głowie znienacka, a jeszcze szybciej owe danie przygotowałam. Wystarczy nam dosłownie 5 minut i mamy pyszną, zdrową i sycącą zupę :) Mi nieco skojarzyła się ze Świętami Bożego Narodzenia :) Jako że w ankiecie odpowiedzieliście, że chcecie aby na blogu było więcej przepisów obiadowych - oto jeden z nich :)




SZYBKI "BARSZCZ" VEL ZUPA BURACZKOWA
przepis autorski // 1 porcja

~170g buraczków tartych Primavika
~1/2 - 1 szklanka bulionu warzywnego (szklanka wody zagotowana z kostką warzywną o dobrym składzie)
~ulubione przyprawy - sól, pieprz, czosek

Gorący bulion łączymy z buraczkami, zagotowujemy, doprawiamy zupę do smaku i podajemy. Można posypać natką pietruszki. Smacznego! :)


Przepis dodaję do akcji:
Wielkanocne Smaki - edycja V Zastąp słoik pysznym daniem - III edycja Wiosenny detoks

4 komentarze:

  1. Propozycja faktycznie szybka, al chyba spróbowałabym zrezygnować z kostki rosołowej ;)
    Ja zawsze gotuję buraka i dodaję barszcz biały/żur i jest super :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mamy mnóstwo zawekowanych tartych buraków i bardzo często robimy podobną zupę :D Dodatkowo dodajemy jeszcze przecier pomidorowy, bo świetnie pasuje do buraczków :)

    OdpowiedzUsuń

Za wszystkie opinie, rady i krytykę będę wdzięczna! :)