niedziela, 13 stycznia 2013

PODWÓJNIE CZEKOLADOWE, WEGAŃSKIE PANCAKES

 Idealne na leniwe niedzielne śniadanie :)


PODWÓJNIE CZEKOLADOWE, RAZOWE, WEGAŃSKIE PANCAKES
inspiracja // 1 porcja - ok. 6 placków

~75g mąki (trochę ponad pół szklanki) - użyłam pszennej razowej, ale może być jakakolwiek inna
~2 łyżeczki ciemnego kakao
~łyżeczka oliwy
~pół szklanki czekoladowego, sojowego mleka
~1/2 łyżeki proszku do pieczenia lub szczypta sody
~opcjonalnie coś do posłodzenia


Wszystko mieszamy razem, rozgrzewamy patelnie teflonową i smażymy placki wykładając ciasto łyżką. U mnie jeden placuszek to czubata łyżka ciasta. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie był to sos owocowy, ale dobrze sprawdzi się też syrop klonowy czy jakiś jogurt. :) Smacznego!



8 komentarzy:

  1. Cudne <3 Wyglądają jak plackowe brownie. I jeszcze z tą konfiturą... Coś dla mnie. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zauważyłam ze takie wegańskie też sa bardzo smaczne :) Ja zawsze ostawiam ciasto na jakieś 5 minut by odpoczęło. Wówczas wydają mi się delikatniejsze ;D

    Zapraszam i zachęcam do wzięcia udziału w konkursie na http://magicznykociolek.blox.pl/2013/01/Konkurs.html :)

    OdpowiedzUsuń
  3. fantastyczne placuszki! i ten sos....mmmmm:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmmmm pyszniutkie z pewnością zagoszczą u mnie na stole :)
    + dodaje :)

    OdpowiedzUsuń
  5. konieczne do zrobienia , są ekstra ;d

    OdpowiedzUsuń

Za wszystkie opinie, rady i krytykę będę wdzięczna! :)