DYNIOWA GRANOLA
przepis autorski // średni słoik granoli
~200g płatków owsianych
~50g płatków jęczmiennych BIO
~30g otrębów (dowolny rodzaj)
~200g gęstego puree z dyni
~80g miodu (użyłam gryczanego)
~50g ziaren słonecznika
~30g orzechów nerkowca
~20g orzechów włoskich
~30g jagód inkaskich BIO
~30g suszonej żurawiny
~1/2 łyżeczki domowej przyprawy do piernika (opcjonalnie)
Orzechy grubo siekamy. Mieszamy płatki, otręby, ziarna słonecznika i orzechy. W garnuszku rozpuszczamy miód z puree dyniowym i dodajemy do mieszanki płatków. Łączymy dokładnie. Wykładamy granolę na blachę z papierem do pieczenia i pieczmy ok. 30-40 minut w 180*C co ok. 10 minut mieszając aby granola się nie spaliła i równomiernie upiekła. Po ostudzeniu dodajemy jagody inkaskie i żurawinę. Smacznego! :)
--------------------------------------------------
CHILI&SUGAR bierze udział w konkursie na Blog Roku 2014.
Jeśli lubicie mojego bloga, podobają się Wam przepisy i chcecie sprawić mi ogromną przyjemność
zachęcam do głosowania! :) Wystarczy wysłać SMS o treści E11354 pod numer 7122. Koszt SMS to 1,23zł, a dochód zostanie przekazany dla fundacji Dzieci Niczyje, więc robicie dwa dobre uczynki! :) Głosowanie trwa do 10 lutego 2015r.
Dziękuję za każdy głos! ♥♥♥
Super granola ;)
OdpowiedzUsuńAż zatęskniłam za dyniowymi smakami ;_;
OdpowiedzUsuńuwielbiam wszystko, co dyniowe! a w szczególności domową granolę :)
OdpowiedzUsuńAle bym teraz dynię zjadła :/! Kusisz :)
OdpowiedzUsuńDo jogurtu jak znalazł:)
OdpowiedzUsuń