JAJKA FASZEROWANE Z PIECZARKAMI
przepis mamy ;) // 8 porcji
~8 jajek
~150g pieczarek
~łyżeczka masła
~łyżka posiekanej natki pietruszki i koperku (u nas trochę więcej)
~majonez/jogurt naturalny/śmietana (do 'zlepienia' masy)
~sól, pieprz do smaku
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupki, przekroić na połówki. Żółtka wyjąć i rozgnieść widelcem. Przygotować pieczarki, posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na maśle do momentu wyparowania wody, ostudzić i wymieszać z żółtkami. Do masy dodajemy majonez/jogurt naturalny/śmietanę, przyprawy, natkę i koperek, mieszamy. Powstałą masą napełniamy puste miejsce w jajku. Smacznego! :)
Przepis dodaję do akcji:
Takie mamine były na pewno pyszne ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam je! Dziękuję za dodanie do mojej akcji pieczarkowej :)
OdpowiedzUsuń